top of page

Mascara aanbrengen als een professionele make-up artist? Hier lees je hoe je dat doet!
Mascara is de finishing touch om jouw onweerstaanbare look te creëren.


Ben je op zoek naar volume, lengte, krul, welke formule je ook kiest, deze geweldige technieken werken voor alle mascara’s.


Lees de tips hieronder en leer hoe je mascara op de perfecte manier aanbrengt!Stap 1: Krul je wimpers

Voordat je mascara aanbrengt kun je een wimperkruller gebruiken om je wimpers op te tillen en langer te maken. Hierdoor hecht je mascara beter aan je wimpers.

Stap 2: Wimper primer

Zoals je op je huid een primer gebruikt voor je foundation, zo zorgt een wimper primer ervoor dat je mascara beter blijft zitten. De primer separeert de wimpers en maakt ze dikker.

Breng een of twee laagjes primer aan op de bovenste en onderste wimpers en wacht ten minste 30 seconden voordat je mascara aanbrengt.

Stap 3: Mascara aanbrengen op de boven- en onderwimpers

Draai het borsteltje uit de tube en veeg de overtollige mascara af aan de rand van de tube. Zo voorkom je klonterige, te dik aangezette wimpers. Pomp het borsteltje ook niet in en uit de tube, want dan droogt de formule uit.

Plaats het borsteltje, terwijl je omhoog kijkt, aan de basis van je bovenste wimpers en beweeg heen en weer. Trek het borsteltje vervolgens langzaam omhoog om klonters te voorkomen en zorg dat je elk deel van je wimpers insmeert.

Breng extra laagjes mascara aan tot je de dikte en de uitstraling hebt die je wilt.

Laat het product tussen de laagjes niet opdrogen. Dit kan je wimpers broos en zwak maken!

Bij de onderste wimpers moet je extra voorzichtig zijn dat je niet te veel gebruikt en zo klontjes krijgt.

Op de onderste wimpers wordt het al snel te veel en zullen klonters extra opvallen. Plaats het borsteltje niet horizontaal, maar ga verticaal met de punt over de haartjes omlaag. Zo heb je veel meer controle over de mascara op de onderste wimpers.

Stap 4: Bedek en separeer al je wimpers

Om er zeker van te zijn dat je elke wimper bedekt, kun je bij de buitenste en binnenste ooghoeken en de moeilijk te bereiken wimpers in de hoeken, het borsteltje verticaal draaien en er voorzichtig tegenaan borstelen. Dit zorgt voor een gelijkmatiger resultaat. Zet het borsteltje vervolgens in een diagonale neerwaartse hoek en beweeg zachtjes over je oog, zodat de haartjes van het borsteltje de bovenste wimperhaartjes raken. Dit scheidt de wimpers en verwijdert eventuele klontjes.

Stap 5: Vlekjes wegwerken

Het overkomt de beste onder ons, zelfs visagisten. Soms komen er nu eenmaal vlekken op de oogleden en de huid rond het oog.

Dit is het eenvoudig te verhelpen door een wattenstaafje in te smeren met een vochtinbrengende gezichtscrème en zacht op de vlek te drukken om de vlekjes te verwijderen.


TIP 1 Beide kanten van je wimpers insmeren

Als je denkt dat mascara alleen onder de wimpers gebruikt kan worden, heb je het mis. Voor wimpers met een mega impact (denk aan dik en extreem donker), bedek je ze aan beide kanten. Nadat je mascara onder je wimpers hebt aangebracht, ga je terug met het borsteltje en beweeg je het langzaam over de bovenkant van je wimpers, van de aanzet tot de punten.

TIP 2 Transparante poeder aanbrengen tussen de lagen

Transparante poeder zoals Golden Rose Long Wear Finishing Powder is een serieuze glansstopper, maar het kan de wimpers ook veel dikker en voller laten lijken. Borstel daarvoor na een laagje mascara een beetje poeder op de uiteinden van de wimpers, en breng daarna nog een laagje aan om de look af te maken.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page