top of page

De trend voor zomer 2021 No make-up, make-up lookHoewel je het nog niet zou zeggen, de zomer echt in aantocht.

En dit jaar is de ik-heb-geen-make-up-op-look helemaal in. Een verzorgde maar natuurlijke look met minimale make-up

Perfect voor de dames onder ons die wel make-up willen gebruiken, maar zonder dat het er (letterlijk) te dik op ligt.

Goed nieuws dus ook voor degenen onder ons die geen held zijn met make-up kwast, of gewoon weinig tijd hebben.

Een hydraterende foundation, je jukbeenderen oplichten met wat highlighter en roze blosjes is alles wat je nodig hebt.


Basis

Belangrijk is dat de basis licht is. En bedenk dat je niet per se elk plekje, pukkeltje of rood vlekje moet verbergen. Ondanks dat je dus wel make-up draagt wil je het juist natuurlijk houden.


Primer

Begin met een primer die je make-up goed op z'n plek houdt. Wat je verder op je huid aanbrengt blijft niet alleen beter zitten, het ziet er ook eens een stuk beter uit.


Foundation

Dan de echte basis, zoals een BB-cream, CC cream of licht dekkende foundation. Heb je een gave huid en/of heb je geen zin in een foundation product? Dan sla deze stap over.


Poeder

Heb je een droge tot normale huid prima dan kun je de poeder ook overslaan. De glans van je foundation (of BB of CC cream) is natuurlijk en oogt jong en fris. Prima voor overdag! Heb je een vettere huid? Dan is een kleine hoeveelheid poeder op de vettere delen van de huid aan te raden. Kies het liefst voor een transparante poeder, omdat gekleurde poeders de basis soms een vreemde kleur geven.Ogen

Mascara en desnoods een zacht lijntje langs je bovenste wimperrand is bij deze look genoeg om een accent op je ogen te leggen. Vloeibare eyeliner oogt hard, dus gebruik liever een oogpotlood of oogschaduw. Vervaag het lijntje met je vinger, wattenstaafje of kwast voor een smokey en zacht resultaat.


Wenkbrauwen

Net zoals de basis zijn ook wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van je look. Wenkbrauwen omlijsten het gezicht. Zelfs met een minimale hoeveelheid poeder door de wenkbrauwen zie je er al heel anders uit - op een goede manier. Heb je van jezelf volle wenkbrauwen hebt of geen zin hebt om je wenkbrauwen bij te tekenen, sla deze stap dan gewoon over.


Wangen

Een natuurlijke blush geeft net dat mooie blosje op je wangen dat goed past bij de no make-up, make-up look. Deze stap is onmisbaar als je een warme ondertoon hebt en een foundation of iets dergelijks gebruikt.

De basis laat de vormen van je gezicht vlakker lijken en blush brengt de vorm terug.

De basis neutraliseert ook de huidskleur waardoor je er minder levendig uitziet. Blush geeft je gezicht ook weer kleur. Heb je erg rode wangen van jezelf? Pas dan op met blushers, omdat het al snel overheersend kan zijn.


Om erachter te komen waar je blush het beste kunt aanbrengen is het belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt.
Hartvormig gezicht.

Je gezicht lijkt lang en je hebt uitgesproken jukbeenderen. Breng je blush aan in een C-vorm aan van je slaap naar je jukbeen.Vierkante gezichtsvorm.

Je gezicht is recht aan de zijkanten en je hebt een vlakke kaaklijn. Veeg de borstel heel licht van het laagste punt van je jukbeen naar het hoogste punt en vergeet niet om de blush goed te blenden voor een subtiel effect dat de vorm van je gezicht zachter maakt.Ronde gezichtsvorm.

Je wangen lijken voller en je kaaklijn is rond is. Glimlach en breng de blush aan waar je wangen het volst zijn. Aanbrengen met een beweging naar boven voor een mooi blozend effect.


Langwerpig gezicht.

Kijk naar de breedte van je voorhoofd, wangen en kaaklijn. Zijn ze allemaal ongeveer even breed? Dan heb je een langwerpig gezicht. Het volste deel van je wangen valt het meeste op. En daar kun je dan ook het beste je blush op aanbrengen! Begin op het hoogste punt van je wangen, blend naar beneden richting je neus en vervolgens naar boven richting je slaap.


Ovaal gezicht.

Je gezicht is wat langer met opvallende wangen en een smalle kin. Begin bij het hoogste punt van je jukbeen en blend de blush met zachte veegjes omhoog naar de slaap. Zo accentueer je je ogen.


56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page