top of page

Highlighten en contouren als een Pro voor een echte flawless look


De make-up wereld kent het al heel lang. Echt populair werd het pas toen celebs hun beauty tips gingen via social media.

Inmiddels is er bijna geen ontkomen meer aan. Door bepaalde delen van je gezicht mat te maken (contouring) en andere delen juist op te lichten (highlighting), geef je meer vorm aan je gezicht. Het klinkt misschien nog steeds als een iets voor make-up pro’s, maar met de juiste basistechniek is het helemaal niet moeilijk.


Hoe ga je te werk voor die perfecte flawless look.


Wat heb je nodig?


Concealer / Foundation / Powder (1-2 tinten lichter, 1-2 tinten donkerder dan de huidskleur)

Vervagend penseel of sponsje

Highlighters

Optioneel: Transparant poeder, fixing spray


Breng dagcrème aan op de frisse gereinigde huid. Breng eventueel een laagje primer aan. Hierdoor bescherm je de huid tegen zowel de make-up als externe factoren zoals vuil van de buitenlucht. Breng vervolgens een foundation of BB-cream aan in de juiste kleur. Je kunt dit afpoederen met een matte transparante poeder.


De vorm van je gezicht is bepalend voor het highlighten en contouren.


Welke vorm heeft jouw gezicht: Ovaal, Vierkant, Ruit, Rond of Hartvormig?Je kunt foundation, crème-, poederproducten of een combinatie daarvan gebruiken.


Contouren geeft je gezicht meer dimensie en benadrukt de sterke delen van je gezicht. Meestal zijn dit de zijkanten van je neus, de kaaklijn, de holtes van je wangen, je slapen en de omtrek van je voorhoofd.Je gebruikt hiervoor een poeder of crème die één of twee tinten donkerder is dan je eigen teint.


Highlighten doe je met lichtere of glanzende tinten in crème- of poedervorm. Hiermee versterk je de contouren, meestal zijn dit de neusbrug, de kin, de zone onder de ogen en het midden van het voorhoofd. Je laat de gelaatstrekken naar voren komen en geeft je een mooie, gezonde ‘glow’. Highlighting kan een dauwfris effect geven aan je make-up look en net dat beetje sprankeling toevoegen om je gezicht op te fleuren.Vervagen!

Deze stap is de makkelijkste en de belangrijkste!

Je wilt alle grove lijnen die je hebt gemaakt, uitvlakken(Blenden) om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien.

Je kunt een kwast gebruiken om te blenden of een blender spons.

Als het blenden klaar is, fixeer je je make-up met een transparantpoeder zodat je de make-up er niet gemakkelijk afveegt. Dit is alleen als je crème/foundation gebruikt om te contouren. Als je poeder gebruikt om te contouren, hoef je geen doorschijnend poeder aan te brengen.


TIP: Investeer in een Fixing spray. Een Fixing spray zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten en dat alles er natuurlijk uitziet.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page