top of page

Binnenkort naar een bruiloft? Welke oogschaduw past dan het beste bij jou?

Het woord "Inhaalbruiloft" kenden we voor de Corona pandemie niet. Tijdens de coronacrisis werden bruiloften veelal meerdere keren uitgesteld of zelfs afgezegd.

Maar nu willen bruidsparen de afgelopen anderhalf jaar inhalen.

De bruid wil eindelijk die prachtige jurk aan, want die hangt al meer dan een jaar in de kast.


Grote kans dus dat ook jij bent uitgenodigd voor een bruiloftsfeest. Natuurlijk wil je dan op je best voor de dag komen en daarom help ik je een beetje op gang door te kijken welke kleur oogschaduw het best bij jou past.Onze ogen brengen vaak meer over dan waarvan je je bewust bent. Ze weerspiegelen onze gevoelens en emoties en kunnen zelfs ons karakter blootleggen. De ogen zijn het eerste waar je op let als je naar iemand kijkt. De juiste oogmake-up is dan ook heel belangrijk.


Oogschaduw is in vele soorten en talloze kleuren verkrijgbaar. Ga je voor een crème- of poeder oogschaduw? ? Dat is iets waarover je al na moet denken als je oogschaduw gaat kopen.

Je zult met verschillende factoren rekening moeten houden, zoals je huidtype, het gewenste resultaat en de gelegenheid.


Oogschaduw in losse poedervorm is heel eenvoudig aan te brengen, maar blijft niet lang zitten en kan makkelijk vlekken. Oogschaduw in crème vorm daarentegen blijft lang zitten, maar kan gaan barsten.

Weeg de voor- en nadelen van elkaar af en kies het product dat het beste voor je is.


Overweeg in elk geval een primer te gebruiken.


Zelfs als je een bepaalde kleur mooi vindt, moet je je afvragen of die kleur wel bij je past.

Je moet rekening houden met de kleur van je huid en je haar, en natuurlijk vooral de kleur van je ogen.

In het algemeen geldt dat kleuren die het meest lijken op de kleur van je ogen ook de beste basiskleuren zijn.


Ook de vorm van je ogen is belangrijk. Grote ogen zijn van nature meestal al expressief. Het is niet nodig ze nog extra diepte te geven of groter te laten lijken. Je kunt dan beter minder opvallende oogschaduw kiezen, die past bij je ogen, maar niet al te veel aandacht trekt. Heb je daarentegen kleine ogen, gebruik dan meer opvallende kleuren om je ogen de show te laten stelen.


Welke kleuren passen bij jou?


Je hebt blauwe ogen: Koude kleuren zijn dan voor jou heel geschikt, zoals blauw en grijstinten, zilver, roze of paars. Wil je contrast om je ogen echt te laten stralen, probeer dan warmere tinten zoals brons, goud, beige of bruin met een vleugje koraal, perzik of oranje.

Groen past niet echt bij jou.


Je hebt groene ogen: Wil je een natuurlijk resultaat, ga dan voor groen en bruin-grijs. Wil je ze daarentegen accentueren, dan kun je beter gaan voor paars, bordeaux, kersen of zelfs wijn of marsala. Donkere kleuren zijn meer geschikt zijn voor mensen met lichtgroene ogen, en voor donkergroene ogen zijn pasteltinten als lila, lichtpaars of lichtbruin beter.

Blauw is niet zo’n goede kleur voor je.


Je hebt honingkleurige ogen: Kies gouden, bronzen, bruine of grijsgroene tinten, die de kleur van je ogen versterken. Paars, roze of subtiele oranje kleuren kunnen ook voor jou werken.

Donkerblauw is niet jouw kleur.


Je hebt bruine ogen: Als je een natuurlijk resultaat wilt, kun je kiezen voor oogschaduw uit dezelfde kleurenschaal. Wil je ze echt laten opvallen, probeer dan roze, paars of donkerblauw.


Je hebt donkerbruine ogen: Smoky-zwart, grijs of bruin werkt goed voor jou. Ook goud, paars of roze passen goed bij je.

Intens groen of blauw kun je beter vermijden.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page