top of page
Schoonheidssalon
BEAUTYMAX 

PERMANENTE MAKE-UP,

POWDER BROWS

Waaier techniek.jpg

De opleiding voor permanente make-up deed ik bij

Opleidingsinstituut DOTEQ PMU, Doolaards Beauty

Afspraak maken?

Telefoon: 06 30927560

email: hildeleeuw86@gmail.com

Fann Brows 

 

Is Doolaards eigen ontwikkelde permanent make-up waaiertechniek.

Bij deze techniek worden de voor- en bovenzijde van de wenkbrauwen worden luchtig geplaatst en lopen geleidelijk richting de onderzijde en staart van de wenkbrauwen over naar een intens geplaatst pigment. De onderzijde van de wenkbrauwen wordt strak aangezet.

PMU Powder Brows


Deze permanent make-up techniek geeft de wenkbrauwen een vol en natuurlijk effect. Doordat deze techniek geen strakke contouren heeft oogt het zacht en luchtig. Hierdoor lijkt het alsof de wenkbrauwen zijn aangezet met een poeder.

PMU Ombré Brows


Met deze permanent make-up techniek worden de wenkbrauwen strak vormgegeven met een contour. Deze techniek wordt Ombré genoemd, omdat er een schaduwoverloop in verwerkt is. De voorzijde van de wenkbrauwen zijn luchtig geplaatst en loopt geleidelijk over richting de staart van de wenkbrauw, naar een intens geplaatst pigment.

Wat is (semi) Permanent Make-Up?


(Semi) Permanent Make-Up is het pigmenteren van de huid der mate van een naald. Dit wordt in de bovenste laag van de lederhuid uitgevoerd, ongeveer 1.5 – 2.0 mm diep. Deze huidlaag is zeer actief met het afvoeren van afvalstoffen. Door de lymfocyten en de celvernieuwing wordt het pigment geleidelijk licht van kleur. Doordat het pigment geleidelijk vervaagt is het semi permanent. Hierdoor zal er voor het behoud van het pigment elk jaar tot anderhalf jaar bijgewerkt moeten worden. Lees meer!

Wat zijn PMU Intensive Brows?
Gaan jouw wensen uit naar strakke, aanwezige wenkbrauwen die ook aan de voorzijde intensief gepigmenteerd zijn, dan zijn deze Intensive Brows iets voor jou.

Met deze permanent make-up techniek worden de wenkbrauwen zowel aan de voorzijde als buitenzijde evenwijdig gepigmenteerd!

Weet je niet welke permanent make-up techniek je moet kiezen?


Geen zorgen, dit verwachten wij niet van jou! Doolaards Beauty Clinic specialisten zijn gespecialiseerd in gelaatsvormen, huidtypes, kleurenadvies en het vormen van de wenkbrauwen. Ze kijken naar wat voor type huid, haar en wensen je hebt, en naar wat voor type persoon je bent. Met deze informatie kunnen onze specialisten een behandeladvies uitbrengen dat aansluit bij jouw huid en wensen!

Meerdere behandelingen nodig Het verschil tussen permanent make-up en een tatoeage? Met de permanent make-up wordt in de bovenste laag van de lederhuid gewerkt. Bij een tatoeage wordt de onderste laag van de lederhuid bewerkt. Hier wordt het pigment ingekapseld door macrofagen. Omdat het pigment te zwaar is kan het niet naar de lymfevaten afgevoerd worden. Hierdoor blijven de cellen op hun plek tot ze sterven, waarna ze met inkt en al worden opgenomen door jongere cellen. Hierdoor blijft het pigment op zijn plaats en is het permanent. ​ Waarom zijn er meerdere permanent make-up behandelingen nodig? Na één behandeling wordt het pigment voor 50% opgenomen door het immuunsysteem. Het pigment wordt gezien als een lichaamsvreemde stof, wat vervolgens deels wordt afgevoerd door de macrofagen en wordt opgeruimd door de lymfevaten. Bij een huid met een hoge talgproductie (PH-waarde) kan het pigment lastiger hechten. Dit kan tijdens de Touch-up behandeling binnen acht weken gecorrigeerd worden. ​ Let op: Je bent zelfverantwoordelijk om deze bijwerkbehandeling, na de eerste PMU-behandeling, binnen 6-8 weken online in te boeken. Wij adviseren dit direct uit te voeren om te voorkomen dat je niet binnen het termijn op behandeling bent geweest, waardoor er extra geld €50,00 in rekening gebracht moet worden omdat onze specialist meer tijd dan gewoonlijk nodig heeft. Lukt het niet binnen 6-8 weken op behandeling te komen? ​

Goed om te weten Wil je een afspraak maken, of heb je al een afspraak staan, dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden ​ Beschik jij nog over wenkbrauwharen? Laat de wenkbrauwharen 3 weken voorafgaand aan de PMU-behandeling groeien. Je mag één uur voorafgaand aan de PMU-behandeling paracetamol (Dafalgan, Perdrolan, Panadol) innemen. Aspirine en Ibuprofen zijn niet toegestaan. Je doet er verstandig aan voorafgaand aan de PMU-behandeling iets te nuttigen. Dit om de misselijkheid te voorkomen. Kom zonder make-up naar de afspraak. Neem contact op met je arts als je antistollingsmiddelen of bloedverdunners gebruikt. Vraag of de dosering 24 uur voorafgaand aan de permanent make-up behandeling stopgezet kan worden. Indien dit niet mogelijk is, raden wij aan één uur voor de behandeling minimaal twee glazen verse appelsap te drinken, dit helpt het bloed te verdikken. Na de permanent make-up behandeling mag je 4 maanden geen bloed of plasma doneren. Nuttig 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol en drugs. Deze verdunnen het bloed, waardoor pigmentopname tijdens de behandeling moeilijk wordt. Word je momenteel behandeld voor kanker en krijg je chemo toegediend? Wegens lage weerstand en groot infectiegevaar mag je niet behandeld worden. Moet je nog behandeld worden? Dan is de behandeling toegestaan en zeker een aanrader. Ben je in verwachting? Dan mag je niet behandeld worden wegens hoge gevoeligheid voor infectie. Maak je gebruik van botox? Laat dit 4 maanden voordat je op behandeling komt uitwerken. Dit om asymmetrie van de wenkbrauwstand te voorkomen. Bij de: Eerste afspraak – PMU Wenkbrauwen moet je tot na de Bijwerkbehandeling <6W wachten met het plaatsen van botox. Waarbij de wenkbrauwen worden bijgewerkt na <3M tot

Contra-Indicaties Lijd je aan enige vorm van onderstaand genoemde aandoeningen, bespreek dan met ons en/of je behandeld arts of deze behandeling wellicht toch uitgevoerd mag worden? ​ Hemofilie Chronische huidziekte Diabetes Immuunstoornis Hart en vaatafwijking Ichthyose Melanoom Keloïd Ik heb een litteken minder dan een jaar oud Ik heb een gestoorde wondgenezing Ik heb contactallergie Ik heb chemotherapie Ik heb een ontstoken huid Ik heb 7 dagen geleden botox/fillers op het behandeld gebied geplaatst. Ik heb psoriasis Ik doneer binnen 4 maanden bloed of plasma Ik heb hepatitis of hiv Ik heb last van eczeem Ik gebruik Roaccutane (of in de afgelopen 6 maanden gebruikt) Ik ben zwanger of geef borstvoeding Ik gebruik antibiotica Ik gebruik antistollingsmiddelen Ik heb afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling op het behandeld gebied gehad.

bottom of page